main logo
2335

Razii la Soroca: Agricultorii au instalat ilegal sisteme de irigare

În condițiile de secetă ale acestei veri, agricultorii utilizează pe larg sistemele de irigare pentru a asigura culturile cu cantitatea necesară de apă.

Razii la Soroca: Agricultorii au instalat ilegal sisteme de irigare

Spre regret, nu toți utilizatorii de apă respectă cadrul legal de folosință a resurselor naturale, adică activează în lipsa autorizației de mediu de folosință specială a apei, transmite Știri.md.

În cadrul unei razii recente, inspectorii de mediu din Soroca au depistat două cazuri de utilizare neautorizată a apei în scop de irigare din fluvial Nistru în localitatea Trifăuți. 

Pe aceste cazuri au fost întocmite două procese-verbale conform prevederilor art. 110, alineatul (2) Cod Contravențional al Republicii Moldova cu  aplicarea amenzilor în mărime de 24 u.c. pe fiecare caz. Totodată, a fost calculat  și înaintat pentru achitare prejudiciul cauzat resurselor acvatice. 

În conformitate cu Legea apelor nr. 272 din 23.12.2011, utilizatorii de apă, care folosesc apa pentru activitățile enumerate în art. 23 alin. (2), inclusiv: captarea şi folosirea apei din diferite surse pentru irigare, pot exercita această folosință numai în bază de autorizație de mediu de folosință specială a apei. 

Resursele acvatice reprezintă o parte vitală a ecosistemului și a bunăstării noastre. Folosirea necorespunzătoare sau ilegală a acestor resurse poate avea consecințe devastatoare asupra mediului înconjurător și a comunităților locale. Este imperativ să respectăm și să protejăm aceste resurse prețioase pentru a asigura un viitor durabil și prosper.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării