main logo
929

Razii la Fălești: 45 de colective de vânători, verificate de poliție

Zeci de vânători au intrat din nou în vizorul poliției, după ce oamenii legii au efectuat mai multe razii pe teritoriul raionului Fălești.

Razii la Fălești: 45 de colective de vânători, verificate de poliție

Acțiunea are drept scop contracararea vânatului ilicit și supravegherea circulației armamentului din posesia civilă, transmite Știri.md.

Astfel, angajații IP Fălești au efectuat 46 de razii pe întreg teritoriu al raionului, fiind verificate 45 de colective de vânători.

Prin urmare, au fost depistate 2 cazuri de braconaj în urma cărora au fost intentate 2 cauze penale, depistate și ridicate 3 arme deținute ilegal, documentate 6 încălcări privind încălcarea regulilor de securitate la vânătoare și ridicate 7 arme din posesia legală.

Totodată, au fost organizate 21 de activități informative și întruniri cu colectivele de vânători, la care au participat 485 de persoane dintre care 188 membri ai Societății vânătorilor și pescarilor din R. Moldova, fiindu-le repartizate 422 de pliante informative cu recomandări utile.

Menționăm că potrivit legii, vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă posedă permis de armă, carnet de vânător, autorizaţie individuală de vânătoare eliberată pe numele său de gestionar sau este înscris nominal de către organizatorul vânătoarei în autorizaţia colectivă de vânătoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării