main logo
663

Răutul, lăsat uitării: Cel mai lung râu din Bălți a devenit o gunoiște

Cel mai lung râu din municipiul Bălți seamănă mai mult a gunoiște, decât a loc de agrement. Chiar dacă acum câțiva ani, autoritățile locale au amenajat pe malul Răutului foișoare pentru ca localnicii să poată petrece timpul liber în sânul naturii, acest spațiu este mereu plin de resturi alimentare, butelii goale și pachete din polietilenă.

Răutul, lăsat uitării: Cel mai lung râu din Bălți a devenit o gunoiște

Localnicii spun că instalarea mai multor tomberoane pentru gunoi, dar și aplicarea amenzilor usturătoare, ar putea rezolva această problemă, transmite Știri.md cu referire la Tvn.md.

„Deja am scris multe scrisori la primărie, dar nu se iau măsuri. Autoritățile loale trebuie să facă asta, se numește malul râului, dar nu corespunde, este mai degrabă o băltoacă. Slava Domnului că au făcut acest podeț. Două grădinițe, trei școli, toți merg pe aici.”

„Ar trebui să facă curat, ar trebui să fcă ceva cu acest stuf, se fac atâtea brichete, chiar nu se poate de luat măsuri?”

„Să reinstalăm tomberoanele pentru gunoi și e de dorit să fie mai multe. Este un sector mare, dar tomberoane nu-s.”

Primarul de Bălți susține că întreprinderile municipale vor face curat în preajma râului și vor fi sădiți copaci.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Vom face curat pe malul râului, la fel cum am făcut-o mai devreme. Vom repara acele foișoare care au fost anterior montate, Vom face totul ca oamenii să aibă unde să se odihnească.”

Răutul este unul dintre cele mai vechi și mai lungi râuri interioare din Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării