main logo
2689

Răsturnare de situație: Orașul Sângerei nu a intrat oficial în carantină

Orașul Sîngerei nu a intrat în carantină, din cauza coronavirusului, așa cum a anunțat ieri, primarul orașului, Arcadie Covaliov.

Răsturnare de situație: Orașul Sângerei nu a intrat oficial în carantinăFoto: nordnews.md

Asta după ce, dispoziția sa, semnată la 20 martie, nu a fost acceptată de către președintele raionulu, Grigore Corcodel, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Potrivit lui Corcodel, pentru a izola orașul este nevoie de un plan de acțiuni și indicații de la Comisia Națională pentru Situații Excepționale.

Accesul în localitate nu este restricționat, deși, aici, au fost confirmate trei cazuri de infectare cu COVID-19.

"Astăzi, la Celula de Criză, Slavă Domnului, că s-a trezit  și președintele raionului, care ieri a dat dovadă de o iresponsabilitate crasă. 

Vreau să o spun sus și tare nu vă jucați de-a politica, oameni buni!  

Mai bine să stăm în carantină decât să mergem la cimitir”, a precizat primarul arcadie Covaliov.

Pe de altă parte, președintele raionului, Grigore Corcodel spune că, nu poate îndeplini decizia primarului din cauza unor prevederi legale, care-l împiedică să facă acest lucru.

Atunci când anunți că orașul intră în carantină trebuie să fii pregătit. Să vezi câte stocuri de produse alimenmtare sunt, câte de detergenți, de apă. Cât personal este implicat planul lor de activitate.  Au fost făcute aceste planuri? Nu au fost făcute. -Nu există un plan de acțiuni? Nu!,  a remarcat  președintele de raion.

În pofida acestor neînțelegeri, locuitorii din Sângerei îndeplinesc condițiile de carantină. Străzile din oraș sunt aproape pustii, iar în magazine, măsurile de igienă și distanța socială sunt respectate.

Se vede că oameni nu prea sunt. Ei staui pe acasă și aglomerație e tare puțină.

– Pe cât timp vă ajunge acest coș?

–Am cumpărat necesarul. În rest, acasă avem de toate.

Iată am ieșit din magazin m-am spălat pe mâini. Ies din magazin le dezinfectez. Nu port mască de protecție pentru că îmi aburesc ochelarii.

Localnicii se plâng că unele magazine din oraș profită de criza provocată de coronavirus și majorează prețurile.

Spune președintele  că prețurile nu vor fi majorate. În consecință toți le-au ridicat. Iată aici usturoiul este 48 de lei. În alte părți 90 de lei.

Însă sunt proprietari de magazine, care nu au majorat prețurile, dar acuză importatorii că aduc marfă alterată și la preț ridicat.

Noi niciodată nu am profitat de această tragedie. Nu vrem să facem bani pe seama populației. 

Asta că agenții economici care importează ne aduc o marfă de proastă calitate. Se folosesc de moment și suferă populația, se plânge antreprenoarea Ana Iurcu.

Astăzi, încă două persoane apropiate femeii venite din Anglia, suspectate de infectare cu COVID-19, au fost transportate la Chișinău.

Primarul a îndemnat oamenii să fie responsabili și să stea acasă pentru a nu permite răspândirea virusului. În orașul Sîngerei locuiesc 12.000 de locuitori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării