main logo
2121

Răsturnare de situaţie în cazul secretarei Primăriei Truşeni: A ajuns în vizorul procurorilor

Margareta Burduja, secretara Consiliului Primăriei Truşeni, vizată într-o investigaţie CrimeMoldova, ar putea fi cercetată pentru abuz de serviciu.

Răsturnare de situaţie în cazul secretarei Primăriei TruşeniRăsturnare de situaţie în cazul secretarei Primăriei Truşeni. Foto: CrimeMoldova

Procuratura Chişinău, oficiul Buiucani, s-a autosesizat asupra faptelor constatate în investigaţia noastră şi a dat start propriilor investigaţii privind modul dobândirii de către funcţionara de la Truşeni a unui imobil din contul comunităţii, scrie CrimeMoldova.

Decizia de a porni investigaţiile în privinţa Margaretei Burduja a fost luată în aceeași zi, când procurorul-adjunct al municipiului Chişinău, Eduard Maşnic, a decis să claseze dosarul intentat pentru pretinsă violare de domiciliu pe numele a trei persoane, care au ajutat jurnaliştii de la portalul CrimeMoldova să realizeze investigaţia. Doar cu trei zile în urmă, celor trei li s-a înaintat învinuirea şi li s-a pus restricţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. 

Omul legii susţine că a decis suspendarea dosarului penal, după ce, în urma unui control de rutină, a constatat mai multe ilegalități în dosarul intentat pe numele celor trei, fiind încălcate flagrant drepturile omului.  

Dosarul Penal pe numele Ulianei Grozav, Sergiu Godoroja şi Anatol Mătăsaru a fost intentat la 2 august 2017, de către poliţia sectorului Buiucani al capitalei, după ce Margareta Burduja i-a adresat lui Maşnic o plângere pe numele celor trei. Eduard Maşnic a remis plângerea la poliţie, iar ulterior a aprobat pornirea urmăririi penale. 

Întâmplător sau nu, decizia de clasare a cauzei penale şi de investigare a pretinselor ilegalităţi comise de către Margareta Burduja a fost luată la două zile, după ce portalul CrimeMoldova a publicat o ştire despre acţiunile organelor de drept.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării