main logo
1164

Răspunsul ministrei Sănătății la scrisoarea rezidentei la medicină

Scrisoarea Ianei Bumistr, rezidenta din anul II la specialitatea ATI, Catedra de anesteziologie şi reanimatologie „Valeriu Ghereg”, a ajuns și la urechile ministrei Sănătății, Ala Nemerenco.

Răspunsul ministrei Sănătății la scrisoarea rezidentei la medicină

Cu referire la faptul că, venită la șefia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, nu ar întreprinde destule acțiuni pentru a moderniza sistemul medical din țară, pentru a motiva tinerii specialiști să rămână acasă, dar și pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate, Nemerenco spune că nu a venit în funcție ca să apăre breasla și nici să o blameze.

„Eu am venit să muncesc pentru oameni, cine nu ar fi ei – medici sau pacienți și să fiu corectă”, precizează ministra în răspunsul adresat rezidentei, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Nemerenco a vorbit și despre fetița de 8 ani din Rezina care a murit din cauza unei infecții virale banale, menționând că în acest caz comisia, compusă din medici foarte competenți, au recomandat Fondatorului în concluzii ca medicul să fie demis deoarece nu deține licență, și directorul de asemenea, „deoarece un spital nu poate lucra așa cum l-a găsit comisia”.

„Deficiențele sunt enorme. Fondatorul a refuzat și am spus atunci că voi fi nevoită să fac cazul public dacă nu se vor conforma. Ceea ce am făcut. Eu nu pot să vă dau detalii aici strict medicale, dar vă asigur că sunt de necrezut, și vă spun doar unul – a cateteriza un copilaș cu cateter de adult este o crimă. Nici gând să nu purtați despre pedepse și execuții – nu e stilul meu.

Eu o să-mi fac datoria mea, și Dvs pe a Dvs. Vă doresc să creșteți un medic bun și niciodată să nu ajungeți să vă cereți scuze în fața mamei pentru un copilaș pierdut cu zile. Eu am făcut-o în locul medicului (de fapt fără licență e medic oare?) și a directorului”, se întreabă nedumerită Nemerenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării