main logo
4635

Răspunsul dur al lui Musteață la invitația lui Nagacevschi

Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, i-a dat replică lui Fadei Nagacevschi, după ce cel din urmă, fără să se prezinte la ședințele CSM, l-a invitat printr-un comunicat de presă la Ministerul Justiției pentru a discuta privind blocajul din sistemul judecătoresc.

Răspunsul dur al lui Musteață la invitația lui Nagacevschi

Musteață i-a transmis că astfel de probleme se analizează în mod transparent la CSM și nu la ministere, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 6 decembrie.

"A plasat pe pagina oficială a ministerului Justiției o invitație pentru data de astăzi, ora 15:00, pentru a discuta problemele din justiție. CSM mulțumește domnului Nagacevschi pentru invitație, însă, ținând cont de principiul separării puterilor în stat, considerăm că problemele din Justiție urmează să fie discutate la CSM, dar nu la Ministerul Justiției, deoarece ministerul Justiției este exponent al puterii Executive și în cazul dat ar crea dubii privind ingerința în sistemul judecătoresc. În această ordine de idei, mulțumim de invitație, dar solicităm toate persoanele interesate să se prezinte la ședința plenului CSM", spune Dorel Musteață.

Dorel Musteață a anunțat că următoarea ședință a CSM urmează să aibă loc la data de 10 decembrie.

"Vom discuta despre problemele din sistem. Îi solicităm ministrului să se prezinte pe data de 10 și în mod deschis, transparent, o să ne exprimăm fiecare părerea", a subliniat Musteață.

De menționat că deputații fracțiunii PAS, Blocului ACUM și ai Platformei DA au înaintat o moțiune simplă împotriva activității lui Fadei Nagacevschi, ministru al Justiției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării