main logo
653

Raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară a fost făcut public

Parlamentul a publicat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară a fost făcut publicColaj: știri.md

Prin hotărârea Parlamentului, se recomandă președintelui Legislativului să inițieze procedura de demitere a viceguvernatorilor Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Ion Sturzu și Aurel Cincilei, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Mai mult, în termen de 60 de zile, Guvernul și BNM vor examina oportunitatea de a desecretiza materialele legate de devalizarea sistemului bancar, vor semna acorduri cu toate țările-zone offshore privind schimbul de informații fiscale.

De asemenea, BNM și Guvernul vor examina oportunitatea revizuirii Legii nr. 235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligaţiunilor de. stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat nr. 807 din 17 noiembrie 2014 și nr. 101 din 1 aprilie 2015;

Ministerul Finanţelor în termenul de 90 de zile va organiza un audit privind legalitatea (inclusiv modalitatea) repartizării mijloacelor financiare, alocate în calitate de credite de urgenţă de către Banca Naţională pentru Banca de Economii S.A., B.C. „UNIBANK” S.A. şi BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în perioada 2014-2015.

Reamintim că Ion Sturzu și Aureliu Cincilei, viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldovei au fost invitați şi audiați de Comisia de anchetă pe 14 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării