main logo
457

Raport: Moldova, pe lista de monitorizare privind traficul de persoane

Departamentul de Stat al SUA a publicat joi raportul anual privind traficul de persoane, în care Republica Moldova a fost inclusă pe lista de monitorizare a grupei a doua.

Raport: Moldova, pe lista de monitorizare privind traficul de persoaneFoto simbol

Ungaria şi România sunt singurele ţări membre ale Uniunii Europene aflate pe lista de monitorizare, alături de Bosnia-Herţegovina, ceea ce înseamnă că nu îndeplinesc standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane, dar depun eforturi semnificative în acest sens, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Dintre ţările UE, Austria, Belgia, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Slovenia, Suedia şi Regatul Unit sunt încadrate în prima categorie (respectă pe deplin standardele minime pentru eliminarea traficului stabilite în The Trafficking Victims Protection Act of 2000 – TVPA, legea americană privind protecţia victimelor traficului de persoane), împreună cu Elveţia.

Republica Moldova, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Irlanda, Italia, Malta, Polonia şi Slovacia sunt incluse în categoria a doua (nu respectă pe deplin standardele minime, dar depun eforturi semnificative pentru a se conforma acestor standarde), unde se regăsesc şi state din afara Uniunii – Ucraina, Turcia, Serbia sau Macedonia de Nord.

Singurele ţări europene din categoria a treia, cu cea mai gravă situaţie a traficului de persoane, sunt Rusia şi Belarus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării