main logo
60466

Răpirea de la Orhei: Mărturiile tinerei care a mers cu șoferul învinuit

Tânăra despre care oamenii legii au anunțat astăzi că a fost văzută în mașina suspectului cu puțin timp înainte de reținerea acestuia a oferit primele declarații la audieri.

Răpirea de la Orhei: Mărturiile tinerei care a mers cu șoferul învinuitColaj: point.md

Fata a declarat că șoferul avea un comportament straniu și din acest motiv și-a sunat prietenul, care a stat conectat la telefon până în momentul în care ea a coborât din mașină, în Chișinău, transmite Știri.md.

Aceste detalii au fost comunicate șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, într-o declarație pentru ProTV.

”Domnișoara din imagine avea, în primă fază, cumva anumite asemănări caracteristice defunctului, chiar unele persoane apropiate ale defunctului ne-au comunicat că este persoana din imagine. Ulterior când s-au făcut recunoașteri și expertize a imaginii am constat că nu este ea. Dar voiam să vedem cine este în acel mijloc de transport.  

Am fost apelați imediat de persoane care au cunoscut-o și am luat legătura cu acea persoană. Ea când a urcat în mașină și a mers spre direcția municipiului Chișinău a avut senzații și a perceput amenințare din partea lui, în timpul deplasării, din aceste considerente a sunat prietenul său, care pe toată distanța a stat în comunicare, chiar dacă nu a vorbit tot drumul, în căști era conectat ca prietenul să audă tot timpul de deplasare, pentru că ea a observat anumite trăsături, să spunem așa nesănătoase”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Cadavrul tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei, a fost găsit de un grup de polițiști de la Chișinău, în apropiere de localitatea de unde este originar principalul suspect, Chițcanii Vechi. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit a fost găsit cu greu, lângă un pârâu. Era aruncat într-o groapă, acoperită apoi cu crengi.

Șoferul de 45 ani a fost identificat și reținut pe data de 16 aprilie, însă refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.

Amintim că tânăra de 19 ani, dintr-o localitate din Orhei, care a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din Orhei la data de 12 aprilie, ora 21:00, iar de atunci este de negăsit.

În dimineața zilei de 20 aprilie, oamenii legii au anunțat că s-au mobilizat la Chițcanii Vechi, raionul Telenești în căutarea tinerei de 19 ani care a dispărut.

La scurt timp, Inspectoratul General al Poliției a venit cu noi detalii privind cazul dispariției fetei de 19 ani din Orhei. Mai exact, oamenii legii au stabilit că înainte ca principalul suspect să fie reținut, mașina acestuia a fost fixată de camerele de monitorizare a traficului, sprea Chișinău, iar alături avea o tânără, care poate fi martor important pe acest caz.

Vezi și: 

Detalii noi și imagini de la locul în care a fost găsită fata din Orhei 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării