main logo
3542

Rămășițele unui soldat al Armatei Roșii, găsite în satul Șerpeni

Căutătorii din Moldova au găsit în timpul unei expediții recente în Șerpeni rămășițele unui „erou-eliberator”, luptător al Armatei Roșii a URSS.

Rămășițele unui soldat al Armatei Roșii, găsite în satul ȘerpeniFoto: noi.md

Despre acest lucru a informat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul grupului de căutare „August”, Alexei Petrovici, care a menționat că luptătorul a fost sfâșiat de lovitura directă a unui obuz, de aceea au fost nevoiți să adune totul: oase, șrapnel și sârmă ghimpată, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

„Tânărul a murit cumplit, chiar și în timpurile de război”, a constatat Alexei Petrovici.

Potrivit lui, concomitent exploratorii au eliberat țara noastră moldovenească și de povara fierului mortal. Au fost eliminate mine, obuze și grenade care nu au fost folosite în timpul războiului și care, din fericire, de atunci nu au luat viața nimănui.

Alexei Petrovici a anunțat, de asemenea, că cercetătorii au găsit și un inel, care va fi „mai scump decât unul de căsătorie”.

Având în vedere că inelul a fost găsit fără componenta principală - o grenadă de mână, proprietarul său a reușit să folosească muniția în scopul propus”, a subliniat el.

Totodată, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova a subliniat că sâmbăta trecută, până la ora 15:00, nu a căzut nicio picătură de ploaie la Șerpeni, de parcă cineva de sus a dat o comandă fermă de a permite echipelor de căutare să lucreze în această zi dificilă, dar importantă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării