main logo
1289

Raionul Glodeni va avea o nouă stație de epurare

Până la finele acestui an, în orașul Glodeni urmează să fie finalizate lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare, transmite Moldpres cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Raionul Glodeni va avea o nouă stație de epurare

„Circa nouă mii de locuitori ai orașului Glodeni vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. În urma implementării acestui proiect, și locuitorii satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani, 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate vor beneficia de aceleași servicii. De asemenea, vor fi create 12 locuri noi de muncă”, indică ADR Nord, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Până în prezent, în localitate au fost montați trei km de țeavă gravitațională și 1,7 km de țeavă sub presiune. Ulterior, urmează să fie renovată și stația de pompare a apelor uzate. Aceste lucrări sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,6 milioane de lei (930 de mii de euro), resurse valorificate până în prezent în proporție de peste 58%. „Lucrările de construcție-montaj au început în septembrie 2022, iar durata de executare a lucrărilor în cadrul proiectului este de 12 luni”, precizează ADR Nord.

Proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni” a fost depus de Consiliul Raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării