407
4
Radu: Moldovenii trăiesc mai mult pentru că Guvernul a luat măsuri
407
4

Silvia Radu se află în aceste zile la Geneva, Elveția, și participă la cea de-a 72 Adunare Mondială a Sănătății care are loc în perioada 20-28 mai.

Radu a ținut un discurs privind acoperirea universală cu servicii medicale și prioritățile Guvernului, însă emoțiile și termenii complicați din limba engleză i-au făcut misiunea extrem de grea. Ministrul a citit aproape tot discursul de pe foaie și, chiar și așa, a încurcat termeni, s-a autocorectat, simțindu-se vizibil inconfortabil, transmite Știri.md cu referire la Sănătateinfo.md.

Silvia Radu și-a ținut discursul în prima zi a evenimentului și a început cu numeroase mulțumiri, mai întâi directorului Regional pentru Europa al OMS, Zsuzsanna Jakab pentru „un suport remarcabil”, apoi directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru susținerea acordată Republicii Moldova și a considerat de cuviință să încurajeze Organizația Mondială a Sănătății în progresele sale. 

„OMS are mult de lucru, dar noi credem că lucrurile vor evolua în direcția corectă”. Apoi, ministrul a ținut să spună cât de multe reușite a înregistrat Guvernul Republicii Moldova în domeniul sănătății.

„Politicile de sănătate au fost întotdeauna o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova, acoperirea universală cu servicii medicale fiind principalul obiectiv al eforturilor noastre, așa cum este menționat și în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030”, aprobată de Executiv anul trecut. Ca să îndeplinească aceste obiective, Guvernul nostru a aplicat o abordare complexă, atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul societății, pentru a îndeplini o serie de reforme nu doar în domeniul sănătății, îmbunătățindu-l continuu, ci și mult peste aceste angajamente, reducând nivel de sărăcie, eliminând inegalitățile sociale și de gen și luptând împotriva tuturor formelor de discriminare”, a citit Silvia Radu.

Ministrul a mai spus că s-au făcut „eforturi considerabile pentru a îmbunătăți calitatea apei și a sanitației, siguranța rutieră, nutriția, majorând veniturile cetățenilor și întregul spectru de beneficii sociale, cu un accent puternic asupra grupurilor cele mai marginalizate”, vrând probabil să spună că Guvernul s-a condus de principiul „să nu lăsăm pe nimeni în urmă”.

Citește și
article image
Litvinenco: Guvernul trebuie să se implice în selectarea...
0
115
article image
Ce acțiuni a planificat Guvernul în domeniul fiscal, vamal...
0
248
article image
Nemerenco: Radu a făcut lobby direct pentru industria...
0
433
article image
Guvernul se pregătește pentru o eventuală criză a gazelor
0
165