main logo
605

Radu, despre dosarul diplomelor: Condamn orice falsificare a actelor

Ministrul Sănătății, Silvia Radu, vine cu o reacție privind falsificarea diplomelor de studii a unor medici din Israel, obținute în Republica Moldova.

Radu, despre dosarul diplomelor: Condamn orice falsificare a actelor

Silvia Radu a dispus împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării crearea de urgență a unei Comisii interministeriale, din care fac parte reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru a examina toate dosarele studenților din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, de la admitere până la eliberarea diplomelor de licență, transmite Știri.md.

„Condamn orice falsificare a actelor, indiferent în ce domeniu, și mai grav implicarea funcționarilor în scheme de falsificare a documentelor de studii. Cred că și instituțiile de drept se vor implica la maxim pentru a investiga acest caz și vor fi aplicate sancționări conform legislației în vigoare în caz că se vor găsi persoane vinovate”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că un dosar pe numele mai multor medici care activau în Israel în baza unor diplome false, obținute în Republica Moldova, Fâșia Gaza și Armanea, a fost deschis recent.

40 de medici și farmaciști au fost reținuți de oamenii legii și sunt cercetați pentru „falsificare locurile de studiu, numărul de cursuri finalizate, lista cursurilor în care au fost instruiți și notele obținute

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării