20 iulie, 17:07
160
0
R. Moldova susţine acţiuni ce prevăd protecţia stratului de ozon
20 iulie, 17:07
160
0

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat luni proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Amendamentul la Protocolul de la Montreal privind substanțele care distrug stratul de ozon, adoptat la 15 octombrie 2016.

La 27 iulie 1996, Republica Moldova a ratificat Convenţia pentru protecția stratului de ozon, semnată la Viena pe 22 martie 1985, şi Protocolul privind substanțele ce distrug stratul de ozon, semnat la Montreal la 16 septembrie 1987, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Protocolul de la Montreal reprezintă un tratat internaţional din domeniul protecţiei mediului, care are drept scop protejarea stratului de ozon prin suprimarea treptată a substanţelor responsabile de distrugerea acestuia.

În conformitate cu prevederile Protocolului, statele-părţi au drept obiectiv întreprinderea măsurilor necesare pentru a proteja sănătatea umană şi mediul înconjurător împotriva efectelor adverse care rezultă sau ar putea rezulta din activităţile care contribuie la deprecierea stratului de ozon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter