main logo
930

R. Moldova cere ajutorul României în obținerea vaccinurilor anti-COVID

Republica Moldova cere ajutor din partea României pentru obținerea vaccinurilor Anti-COVID-19 și a medicamentului Remdesevir utilizat în tratamentul COVID-19, solicitat de România prin mecanismul de cooperare al Comisiei Europene.

R. Moldova cere ajutorul României în obținerea vaccinurilor anti-COVIDFoto: reuters.com

Aceasta după ce Eremei Priseajniuc, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a avut ieri, 12 august, la București, o întrevedere cu Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, transmite Știri.md

“Rugămintea noastră este să examinați posibilitatea includerii Republicii Moldova în această solicitare pentru obținerea medicamentului Remdesevir, precum și a vaccinurilor anti-COVID-19, pentru inițierea imunizării populației Republicii Moldova, în special din grupurile de risc major din țara noastră (lucrători medicali, persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, copii etc.)”, a menționat Eremei Priseajniuc.

În context, Raed Arafat a declarat că suportul continuu pentru Republica Moldova rămâne o prioritate pentru el și pentru instituția pe care o conduce, în special pe domeniile ce țin de colaborarea pe linia situațiilor de urgență și creșterea rezilienței, dar și alte acțiuni de consolidare a relațiilor România-Republica Moldova pe domeniile de competență.

Amintim că Igor Dodon și-a exprimat interesul R. Moldova pentru vaccinul dezvoltat la Moscova, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că primul vaccin din lume împotriva noii infecţii cu coronavirus a fost înregistrat în Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării