main logo
500

Putoarea din Chișinău: USB cere ca Apă-Canal să-și ceară scuze

Partidul Uniunea Salvați Basarabia vine cu o reacție după ce Apă-Canal Chișinău a lansat ipoteza conform căreia toate deversările de ape uzate cu poluanți, înregistrate în perioada 23 august-prezent sunt foarte bine regizate și au un substrat politic în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Putoarea din Chișinău: USB cere ca Apă-Canal să-și ceară scuzeFoto: Apă-Canal Chișinău

Uniunea Salvați Basarabia califică declarațiile instituției drept "declarații lipsite de respect la adresa locuitorilor municipiului Chișinău", transmite Știri.md.

"Administrația Apă-Canal Chișinău, în persoana lui Valeriu Meșca & Co, pusă de Partidul Democrat și menținută în funcție de coaliție PSRM-ACUM, își declină orice responsabilitate pentru mirosul distrugător din oraș, cauzat de defecțiunile Stației de Epurare și pun toată vina pe „alegerile locale”. Conform logicii acestora, unul sau mai mulți candidați la funcția de primar general al mun. Chișinău, alții decât cei doi reprezentanți ai puterii (Ion Ceban și Andrei Năstase), în fiecare zi ar vărsa în sistemul de canalizare „ape uzate cu poluanți”, substanțe „ce  pun în pericol buna activitate a treptei biologice a Stației de Epurare”.

Considerăm aceste declarații lipsite de respect la adresa locuitorilor municipiului Chișinău, care înțeleg prea bine că Stația de Epurare a ieșit din funcțiune (din nou) din cauza concreșterii factorilor de decizie de la Apă-Canal cu anumiți agenți economici, care deversează în sistemul de canalizare (sub controlul celor de la Apă-Canal) „ape uzate cu poluanți”", se arată în comunicatul emis de USB.

Astfel, Uniunea Salvați Basarabia solicită celor de la Apă-Canal Chișinău:

- să reconsidere poziția lor pe acest subiect sensibil, inclusiv din perspectiva alegerilor locale;

- să vină neîntârziat cu scuze publice aduse locuitorilor municipiului Chișinău și a celor din Anenii Noi, care suferă din urma activității lor infracționale;

- să-și asume responsabilitatea deplină pentru procesele care au loc în sistemul de sanitație a orașului;

- să elimine neîntârziat sursele, care mențin în continuare defecțiunile de la Stația de Epurare.

Citește și: Apă-Canal: Putoarea din Chișinău e din cauza campaniei electorale

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării