main logo
11606

Putoare matinală în Chișinău: Geamuri închise și acuzații pe Facebook

Chișinăuienii sunt indignați de mirosul urât din oraș și își închid geamurile. Pe o rețea de socializare utilizatorii susțin că mirosul neplăcut din sectorul Botanica al Capitalei vine de la o fabrică de băuturi alcoolice.

Putoare în Chișinău: Geamuri închise și acuzații pe Facebook

Alții însă, susțin că mirosul înțepător este provocat de Stația de Epurare, transmite Știri.md.

"Dimineața la Botanica a început cu un minunat "buchet de arome", care vin de la fabrica de alcool Zernoff. Putoarea te trezește mai bine decât orice deșteptător, chiar și dacă ești răcit și ai nasul înfundat.

Îmi pare rău de oamenii care locuiesc pe strada Muncești. Mă tem să-mi imaginez ce iad se întâmplă acolo. Consider că structurile competente trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a remedia această gravă problemă. Nu cred că e o situație normală când orașul acoperă un nor de putoare. Vrem să respirăm, nu să ne sufocăm!", a scris Alexandr Roșco.

În scurt timp, postarea a adunat zeci de comentarii în care oamenii se arată supărați că această problemă rămâne nerezolvată ani în șir.

Totodată, utilizatorii rețelei au menționat că mirosul neplăcut poate fi simțit nu numai la Botanica, ci și în centrul orașului, la Rîșcani și Petricani.

Pe de altă parte, Apă Canal Chișinău susține că sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar stația de epurare.

"Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Pentru moment SE lucrează la parametrii normali, iar alte deversări și transportări de nămol nu există. 

Având în vedere că în ultimele zile miros neplăcut persistă în același moment, în mai multe zone ale orașului, când curenții de aer se mișcă într-o direcție, ceea ce rezultă că sursa de poluare și mirosul nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare", susțin reprezentanții Apă Canal Chișinău.

Reprezentanții fabricii de băuturi alcoolice Zernoff nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării