main logo
1565

Putin: Rusia nu va folosi prima arma nucleară, în nicio circumstanță

Vladimir Putin recunoaște că riscul unui război nuclear crește. Liderul rus, însă, asigură că Rusia nu va folosi prima butonul roșu.

Putin: Rusia nu va folosi prima arma nucleară, în nicio circumstanțăFoto: realitatea.md

Declarațiile au fost făcute la o întrunire cu membrii Consiliului pentru Drepturile Omului, desfășurat pe 7 decembrie, conform presei ruse de stat, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

În cadrul evenimentului, președintele rus a vorbit despre faptul că SUA are arme nucleare în Europa, pe când Moscova nu le transmite nimănui, dar dacă va fi necesar, le va utiliza pentru a-și apăra aliații.

„Riscul războiului nuclear crește. Rusia nu va folosi prima arma nucleară, în nici o circumstanțe. Dacă Rusia nu o va folosi prima, nu va folosi nici a doua, deoarece posibilitatea utilizării în cazul unui atac asupra teritoriului nostru sunt foarte limitate”, a spus Putin.

În cadrul evenimentului, președintele rus a mai punctat că așa-numita „operațiune militară specială” va fi un proces îndelungat.

El a reiterat ipotezele Kremlinului, care justificau invazia în Ucraina, precum că etnicii din Donbas „nu erau considerați oameni”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării