main logo
713

Puși pe glume. Reacțiile absolvenților după sesiunea suplimentară de BAC

La centrele de BAC emoțiile au fost mai mari decât niciodată. Absolvenții de liceu, care nu au reușit să susțină testele la Bacalaureat în sesiunea de bază și au venit să-și încerce norocul în cea suplimentară.

Puși pe glume. Reacțiile absolvenților după sesiunea suplimentară de BACPuși pe glume. Reacțiile absolvenților după sesiunea suplimentară de BAC

Primul examen a fost la limba și literatura română pentru absolvenții instituțiilor cu predare într-o altă limbă, scrie realitatea.md.

Tinerii spun că testul la limba și literatura română din sesiunea suplimentară a fost mai complicat decât cel inițial. Totuși, ei speră că vor avea o notă de trecere, întrucât, de această dată, s-au pregătit mai bine. 

- Timp de o săptămână am studiat toată literatura română. Am făcut și ore suplimentare.
- Sper că, măcar, un cinci voi primi. Sper ca l-am susținut. Vreau să scap de acest examen.

Itemul de foc al testului a fost romanul "Frunze de Dor" scris de Ion Druță. Unii au recunoscut că nu au citit această lucrare.

- Nu am scris nimic, pentru că nu am citit această lucrare.

- Este vorba despre personajul pe nume Gheorghe. El avea o iubită. Lui îi plăcea să ducă o viață obișnuită, să lucreze pământurile pe care le avea, iar iubita lui voia o altă viață.

Deși au scris examenul la limba și literatura română, tinerii recunosc că nu prea o cunosc. Candidații spun că cele câteva ore de română de la școală au fost prea puține.

- Cum vorbesc eu în limba română? Rău. Foarte rău. Înțeleg ce mă întrebați, dar nu pot răspunde.

- Vorbesc rău, dar scriu bine. 

La sesiunea suplimentară de bacalaureat participă candidații care au luat note insuficiente în sesiunea de bază sau au absentat din motive întemeiate. În total, la sesiune suplimentară de BAC participă peste 4 400 de candidați. Pe 18 iulie va fi susținut testul la limba de instruire, pe 19 iulie - la limba străină, iar pe 20 iulie va avea loc examenul la disciplina de profil. O zi mai târziu, pe 21 iulie va avea loc examenul repetat la disciplina la solicitare, iar pe 24 iulie absolvenții găgăuzi și bulgari vor scrie testul la limba maternă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării