18 iul, 2019 09:38
375
0
Pui de cocostârc, salvați dintr-un copac bătrân la Soroca
18 iul, 2019 09:38
375
0

Câțiva pui de cocostârc, care-și aveau cuibul într-un copac bătrân, au fost salvați. Salcâmul risca să se prăbușească în orice moment, fiind afectat de ploi și vânt.

Poza simbol

Operațiunea de salvare a păsărilor a avut loc într-un sat din raionul Soroca și a durat două zile, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Puii, patru la număr, au venit pe lume într-un cuib ce are peste 14 ani. Și copacul de salcâm este bătrân, iar după ultimele furtuni s-a înclinat periculos. Speriați că ar putea să cadă peste o casă de alături, sătenii din Inundeni au anunțat primăria comunei. Veniți la fața locului, reprezentanții autorității locale au estimat că salcâmul este afectat de la rădăcină și că riscul de a se prăbuși este destul de mare. Așa că, au pornit o adevărată operațiune de a salva casa din apropiere, dar și cocostârcii.

„Nu am vrut să luăm puii pentru că noi știm că dacă iei puii și îi muți ei nu trăiesc. Am pus un pilon acolo și am priponit, cum se spune, am legat copacul”, Gheorghe Cojocaru, primar comuna Vasilcău.

Operațiunea de salvare a durat timp de două zile. Pentru a fixa pilonul, a fost nevoie de o macara. Din estimările autorităților locale, puii de cocostârc își vor putea lua zborul abia peste o lună.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter