main logo
664

Pubelele pentru excremenetele animalelor instalate în parcuri, vandalizate

În câteva parcuri din Capitală au apărut pubele speciale pentru excrementele animalelor. Însă, la doar două zile de la instalare, coșurile au început să fie vandalizate.

Pubele pentru excremenetele animalelor instalate în parcuri, vandalizateFoto: captură video

Primăria a scos aproape 200.000 de lei din buget pentru acest proiect, transmite Știri.md cu referire la protv.md

Petru se plimbă zilnic cu patrupedul său Sheri, în Parcul Valea Morilor. Bărbatul spune că încă nu a reușit să observe pubelele în care pot fi aruncate excrementele animalelor de companie. Susține, însă, că până acum avea cu el o pungă specială.

„Cu punga, respect și la tomberon, trebuie curat să fie.”

La doar două zile după instalarea pubelelor, acestea au început să fie folosite în alte scopuri. Trecătorii lasă în ele tot felul de resturi, iar pungile speciale puse în coș – au dispărut.

„Oamenii la noi nu au cultură.” 

Președintele Asociației pentru Protecția Animalelor se declară sceptic în privința acestui proiect. 

Karl Luganov, președintele Asociațieipentru protecți animalelor: Instalarea pubelelor este mai mult pentru reclamă. Copiii vorbeau că au fost și au luat pungile, le-au umflat și le-au spart. Ce se întâmplă cu pungile și cum le fură? Sunt bani aruncați în vânt.” 

27 de pubele au fost amenajate în parcurile Valea Morilor, Valea Trandafirilor, în cel din sectorul Râșcani, dar și în scuarul de pe strada Miron Costin. Pentru un singur coș, primăria a plătit 7.000 de lei. Astfel pentru proiect s-au cheltuit aproape 200.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării