main logo
735

PSRM propune introducerea unui moratoriu la construcția stațiilor PECO

Reprezentanţii fracţiunii Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliului Municipal Chişinău consideră că "trebuie introdus moratoriu la construcţia staţiilor peco pentru o perioadă de un an sau doi", lucru pe îl vor cere Guvernului.

PSRM propune un moratoriu la construcția stațiilor PECO

Potrivit agenţiei Infotag, luni, în cadrul unui briefing, consilierul Alexandr Odinţov a menţionat că o asemenea măsură este necesară pentru ca "Ministerul Sănătăţii să pregătească un nou regulament pentru modificarea normelor sanitare, care au fost introduse în timpul Guvernului lui Valeriu Streleţ şi care permit construirea benzinăriilor la o distanţă de 25 de metri de blocurile locative, în loc de 50 de metri cu era prevăzut iniţial", transmite Știri.md.

"În acelaşi timp, Guvernul trebuie să elaboreze o schemă de amplasare a staţiilor peco pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Aceste măsuri vor permite să fie evitate pe viitor numeroase plângeri din partea locuitorilor satelor referitor la construcţia benzinăriilor", a spus socialistul.

Odinţov mai consideră că trebuie introduse prevederi în Codul penal şi administrativ pentru a-i putea trage la răspundere pe toţi cei implicaţi în construcţii ilegale".

Drept exemplu el a numit privatizarea teritoriului fostei cafenele "Guguţă", a casei de cultură a sindicatelor, care a fost demolată, a centrului sportiv "Tinereţea".

"Toate aceste infracţiuni trebuie examinate de urgenţă de către comisia parlamentară specială (creată pentru a investiga cazurile de privatizare ilegală - "I"), astfel încât organele de drept să se ocupe ulterior de ce vinovaţi", a spus socialistul.

Știri.md reamintește că fracţiunea Partidului Socialiştilor în Consiliului Municipal Chişinău au cerut astăzi anularea hotărârii privind transmiterea teritoriului fostului stadion republican din centrul Capitalei pentru construirea noului sediu al Ambasadei SUA în RM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării