main logo
641

PSRM: La Piaţa Centrală nu au loc schimbări pozitive, ci o luptă pentru control

Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău (CMC), Dinarii Cojocaru, consideră că "la Piaţa Centrală din capitală nu au loc schimbări pozitive, ci o luptă pentru controlul asupra întreprinderii".

PSRM: La Piaţa Centrală nu sunt schimbări, ci o luptă pentru controlFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, luni, în cadrul unui briefing, el a menţionat că, "în pofida declaraţiilor primarului interimar precum că situaţia devine stabilă, în realitate nimeni nu se preocupă de asigurarea transparenţei în activitatea pieţei", transmite Știri.md.

"Deja de câţiva ani întreprinderea nu mai aparţine CMC, ci se subordonează unui anumit grup de persoane care iau toate deciziile privind activitatea pieţei. Ştim că cei care nu sunt de acord cu această situaţie au fost forţaţi să plece din cauza presiunii. Rânduri întregi sunt date în arendă pentru sume imense de bani. La piaţă au loc şi tranzacţii de subarendă şi chiar privatizări", a spus socialistul.

El a menţionat că situaţia ajunge la absurd, în condiţiile în care "toaleta publică de la piaţă este în proces de privatizare".

"Nu ştiu de ce controalele la piaţă au început abia acum. Şi întrucât, în ultimii ani, conducerea pieţei a fost desemnată exclusiv de autorităţile municipale, tot ceea ce se întâmplă la piaţă este o confruntare pentru dreptul de a monopoliza întreprinderea", a spus Cojocaru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării