main logo
454

PSRM intenționează să armonizeze activitatea întreprinderilor municipale

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) intenţionează să armonizeze activitatea întreprinderilor municipale ale capitalei.

PSRM intenționează să armonizeze activitatea întreprinderilor municipale

Despre aceasta a anunţat luni, în cadrul unui briefing, consilierul PSRM, Dinarii Cojocaru, care a subliniat că fracţiunea va organiza în acest scop audieri la fiecare întreprindere în fiecare zi de joi, iar apoi va prezenta publicului rezultatele activităţii lor, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Drept cele mai acute probleme ale întreprinderilor municipale socialistul numit "falimentarea artificială" şi "lipsă coordonării în activitate". 

"Joia trecută, am desfăşurat audierea comisiei referitor la întreprinderea municipală "Autosalubritate", care se ocupă de evacuarea deşeurilor menajere. În timpul discuţiilor au apărut întrebări, inclusiv despre posibila falimentare a întreprinderii, lucru care în niciun caz nu trebuie admis, deoarece întreprinderea are posibilităţi neutilizate, iar în cazul în care aceste servicii vor fi prestate de către un agent economic, preţul la servicii va creşte semnificativ", a spus Cojocaru.

Consilierul municipal al PSRM, Iurie Vitneanschi, consideră că trebuie introdus "un sistem competent pentru sortarea deşeurilor menajere", care va permite nu numai acoperirea cheltuielilor suportate de întreprinderea municipală, că şi reciclarea deşeurilor.

De asemenea, el a abordat subiectul aprobării regulamentului bugetului civil, pentru care din bugetul oraşului sunt alocaţi anual 3 milioane de lei. Socialistul a remarcat că, potrivit regulamentului, cererile din partea societăţii civile pentru realizarea a diferite proiecte sunt acceptate în perioada 1 - 30 martie, însă Consiliul Municipal nu s-a întrunit din februarie.

"Pe de o parte, puterea executivă elaborează regulamentul pentru realizarea proiectelor, iar pe de altă parte, nu convoacă şedinţa Consiliului Municipal pentru a examina regulamentul şi a aproba proiectele", s-a indignat socialistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării