main logo
500

PSRM: 20% adaos la salariu pentru toate cadrele didactice din Chișinău

Fracțiunea socialiștilor din CMC a pregătit un proiect de decizie și propune adaosuri la salarii de 20% la salariul tarifar, începând cu 1 octombrie 2018, octombrie fiind luna când e marcată Ziua Internațională a Profesorului.

PSRM: 20% adaos la salariu pentru cadrele didactice din ChișinăuPSRM: 20% adaos la salariu pentru toate cadrele didactice din Chișinău

Acesta având în vedere lipsa specialiștilor în sistemul educațional, salariul mai mic în raport cu salariul mediu pe economie și necesitățile de a-și perfecționa competențele continuu, de a realiza vizite la domiciliu, de a organiza concursuri și excursii, de a procura literatură metodică și didactică, dar și în scopul motivării, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Iată ce propun socialiștii:

1. pentru 6.620 cadre didactice din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău, inclusiv 893 din instituțiile de învățământ din suburbii.

 2. pentru 2.975 cadre didactice din instituțiile de învățământ preșcolar din orașul Chișinău.

Rog colegii din executiv și din Consiliul Municipal să susțină această inițiativă, care este doar un mic gest de apreciere comparativ cu enorma muncă depusă de dascăli.

Mă închin în fața dumneavoastră, stimați profesori! Vă mulțumesc pentru dedicație și efort! Și îmi exprim speranța că inițiativa propusă va fi susținută și implementată cât mai curând.

P.S. Grație eforturilor depuse de fracțiunea noastră, am reușit: 1. să oferim adaosuri la salarii, începând cu 1 iulie 2018, la 2.535 de persoane în domeniul sferei sociale, culturii și protecției drepturilor copilului (40% și 30 % respectiv);

2. să oferim adaosuri la salarii de 50% pentru dădace, ajutor de dădace, bucătari, ajutori de bucătari alte categorii de personal din grădinițele de copii începând cu 1 septembrie 2018. Iar în acest an la acest adaos de CMC a mai fost adăugat 500 lei lunar și extinse categoriile de beneficiari.

3.pentru prima dată, în acest an, a fost acordat la 6.620 cadre didactice din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău un ajutor material unic în suma de 500 lei, pentru procurarea materialelor didactice. Acest ajutor unic a fost achitat în luna septembrie 2018 și cu părere de rău a fost impozitat fără se țină cont de prevederile din Codul fiscal. Fracțiunea PSRM a propus ca suma reținută de 1 mln 564 mii lei să fie reflectată la operarea de modificări pentru 9 luni ale bugetului 2018, astfel fiecare profesor va ridica integral suma;

4. să acordăm pentru 6.710 cadre didactice din municipiul Chișinău un ajutor material în mărime de 70 de lei lunar pentru circulația gratuită în transportul public, care tot a fost impozitată; 4. să acordăm abonamente de circulație gratuită în transportul public municipal începând cu 1 iulie 2018 pentru 748 medici de familie, asistenți medicali a medicilor de familie din instituțiile medicale-sanitare publice a Asociațiilor Medicale Teritoriale și Clinica Universitară de asistență medical primară a „N.Testemițanu”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării