main logo
8424

Psiholog, despre cazul de la Edineț: Trebuia să fie confidențial

Cazul femeii care a adus pe lume un bebeluș cu două capete a șocat întreaga țară, însă comportamentul unor jurnaliști a întrecut orice măsură după ce un portal de știri a publicat imagini cu bebelușul decedat.

Psiholog, despre cazul de la Edineț: Trebuia să fie confidențialFoto: simbol

Într-o reacție pentru Știri.md, psihologul Emilia Vorobiov a condamnat aceste acțiuni și a declarat că publicarea imaginilor fără cenzură, ar putea afecta internauții și mai ales părinții copilului, transmite Știri.md.

„Știrea despre nașterea unui copil cu două capete a zguduit societatea. Însă cel mai mult a fost afectată mama copilului care pe lângă șocul celor întâmplate - putea regăsi poza bebelușului decedat, publicată pe unele platforme de știri. Inclusiv detalii despre localitatea unde a născut, numărul de copii pe care îl are acasă și alte lucruri care ar fi trebuit să fie păstrate în confidențialitate - au fost publicate și distribuite public. 

Însăși procesul nașterii presupune o implicare fizică și emoțională enormă, care o face pe mamă să aibă nevoie de o recuperare în siguranță. Însă evenimentul șocant de a naște un copil cu două capete, și în același timp de a-l pierde- presupune trecerea printr-o perioadă de doliu. 

Consider incorect, ca adăugător la această traumă suferită de mamă, ea să trăiască și vulnerabilitatea de pe urma expunerii în public a cazului. 

De asemenea, poza cu copilul a fost inițial publicată fără a fi blurată. Iar acest lucru ar putea afecta copiii și persoanele sensibile emoțional. 

În cazul în care ați fost afectați sever de pe urma imaginii, vă sugerez să apelați după ajutor la un psiholog calificat”, a declarat psihologul pentru redacția noastră.

Știri.md amintește că un caz neobișnuit s-a întâmplat la maternitatea din orașul Edineț. O femeie a adus pe lume o fetiță cu două capete, care, din nefericire, a decedat.

Femeia în vârstă de 36 de ani este originară din raionul Ocnița. Aceasta este a patra sa naștere.

La scurt timp, medicul de familie din Ocniţa a venit cu informaţii despre cazul şocant de la maternitatea din Edineţ.

Ulterior, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a îndemnat presa să nu mediatizeze subiectul, invocând starea psihologică a părinților.

Într-un interviu, mama bebelușului a acuzat medicul de răspândirea falsurilor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării