main logo
2199

Psiholog: Depresia este principala cauză a suicidului. Recomandări

De la începutul acestui an, 159 de moldoveni și-au pus capăt zilelor, dintre care aproape 85% sunt bărbați. Potrivit poliției, femeile sunt în topul tentativelor de suicid, în timp ce numărul bărbaților care își pierd viața în urma suicidului este dominant.

Psiholog: Depresia este principala cauză a suicidului. RecomandăriFoto: Getty Images

Psihologii susțin că depresia și problemele individuale sunt principalele motive care duc la suicid. Iată de ce le recomandă membrilor familiei, prietenilor sau colegilor să fie alături de apropiații lor când observă schimbări bruște de comportament sau îi aud plângându-se că nu mai vor să trăiască, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Enorm de important este ca familia să transmită, în perioade complicate, mesaje de speranță, de disponibilitate. Lucrurile se vor aranja, noi suntem alături, te iubim”, susține Sergiu Toma, psiholog.

Psihologul a mai adăugat că nu tot timpul cei care suferă ori se confruntă cu anumite probleme își arată suferința pe față. Sunt cazuri când, dimpotrivă, încearcă să ascundă aceste lucruri și să se prefacă fericiți pentru a nu fi observați că duc lupte grele pe interior.

”De cele mai multe ori oamenii dau anumite semnale. Ca să le poți vedea, trebuie sa-l cunoști pe om. Să fii atent”, a mai spus psihologul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării