main logo
2019

Procurorii anticorupție au descins într-o operaține specială la liceul Orizont

Procuratura Anticorupție a descins astăzi, 16 noimebrie, la Liceul Orizont în cadrul unei operațiuni speciale desfășurată în fața elevilor din clasa a 7-a.

Procurorii anticorupție, într-o operaține specială la liceul OrizontFoto: publika.md

Aceasta după ce, administrația instituției de învățământ a rugat Procuratura Anticorupție să dea curs unei invitații la o oră educativă despre activitatea Procuraturii Anticorupție și despre lupta anticorupție, în general, transmite Știri.md

În cele din urmă, procurorul Victoria Furtună le-a vorbit elevilor despre cine este procurorul Anticoruptie și care este rolul acestuia în lupta cu corupția. Ea a explicat de ce acțiunile de corupție reprezintă una dintre cele mai grave tipuri de infracțiuni. 

La fel, s-a discutat despre cum ar trebui sa acționeze un cetățean care-și dorește un stat în care moralitatea își cunoaște valoarea, un stat în care toți sunt egali în drepturi, iar libertatea de exprimare este un drept fundamental acceptat și protejat.

La finalul lecției, copii au ajuns la concluzia scontată că flagelul corupției reprezintă „efectul nefast care pune în pericol dezvoltarea unui stat de drept și instalarea regulilor unanim acceptate într-o lume civilizată asemeni celei din occident”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării