926
0
Proteză gratuită pentru băiatul din Călărași, rămas singur, fără părinți
926
0

Povestea tristă de viață a lui Andrei care cere oamenilor de bună-credință un strigăt de ajutor cu disperare și deznădejde a început acum 19 ani.

La vârsta de 10 ani a fost părăsit de tată, la scurt timp și mama și-a refăcut viața, iar Andrei cu frații lui mai mici au rămas în voia sorții, transmite Știri.md.

Atunci toate muncile grele și responsabilitățile a doi părinți au trecut pe umerii lui Andrei. A avut o copilărie care l-a călit și l-a maturizat înainte de vreme.

Plus la toate, viața la îngenuncheat la doar 17 ani ai săi, când abia începe să prindă aripi, a înțeles gustul amar al copilăriei. Andrei lucra la un grajd de animale la un bătrân din sat pentru a câștiga existența familiei. 

Având grijă de animale, într-o zi mai neobișnuită decât celelalte, pregătind mâncarea pentru animale la un aparat de fărâmițat a furajelor, i-a fost smuls un braț și de atunci viața lui a luat o întorsătură radicală, ca mai apoi cu înaintarea în vârstă s-a stabilit cu traiul la Călărași, satul Săseni.  

Și-a cumpărat o căsuță după posibilitățile lui, susținut și de celălalt frate. Tânărul cu singurul lui braț a început a munci din greu pentru a face reparație și pentru a avea cât de cât condiții necesare umane de trai. 

Dar din păcate, în data de 19 martie, flăcările i-au spulberat munca depusă și speranța în ziua de mâine. Flăcările i-au luat totul. 

Platforma caritate.md a reușit în doar 22 de zile să adune peste 500.000 de lei pentru acest băiat, astfel încât i-au renovat casa și i-au luat și un tractor.

Totodată, Svetlana Sainsus anunță că se află la București alături de Andrei, unde a fost invitată de un doctor pentru a-i confecționa o proteză gratuită:

"Așa oameni, așa momente în viață mă ajuta enorm să mai cred în bunătate, să cred că se poate și că omenia e mai presus decât orice. 

Astăzi i s-au luat toate măsurile și am făcut unele investigații cu Andrei pentru viitoarea proteză, care va fi gata într-o lună.

Andrei este o lecție de viață și credință pentru cei care, cred că totul e pierdut, mereu există o șansă", a scris Svetlana.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter