main logo
15353

Protestul din centrul Capitalei s-a încheiat: Ce au cerut manifestanții

Mai multe de persoane care intenționau să ajungă la protestul anunțat de „Mișcarea Pentru Popor” au blocat traseul Stăuceni-Chișinău și intrarea în Chișinău dinspre Băcioi. Între timp, mai multe de persoane s-au adunat în Capitală, unde au protestat împotriva guvernării.

Protestul din centrul Capitalei s-a încheiat: Ce au cerut manifestanții

UPDATE (15:30) Moderatorul protestului Șor, Dinu Țurcanu, a dat citire unei rezoluții, potrivit căreia manifestanții cer achitarea integrală a facturilor cetățenilor. Mulțimea a scandat „victorie” și s-a anunțat încheierea protestului. Participanții au lăsat în urma lor dezordine.

UPDATE (15:20) Marina Tauber a pierdut-o pe Maia Laguta printre mulțimea care s-a adunat la protest în centrul Capitalei. Deputata dă vina pe Poliție pentru dispariția activistei. „Cineva a văzut-o pe doamna Laguta? Unde ea este? Am văzut câteva ciocniri cu Poliția, pe urmă ea a dispărut. Cunoaștem metodele Poliției și vrem să aflăm unde este”, a întrebat Tauber.

Unii manifestanți au răspuns că Laguta a plecat. Din spusele lor, ea ar fi suportat o rană la mână. Confirmări oficiale ale acestui fapt nu există deocamdată.

UPDATE (15:19) Poliția îndeamnă conducătorii auto să evite centrul Capitalei, în contextul în care bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Pușkin, a fost blocat de participanții la întrunire. Se încearcă forțarea cordonului format din polițiști pentru a ajunge în PMAN. Și transportul public este redirecționat.

UPDATE (14:18) Și la Stăuceni au avut loc altercații între protestatari și polițiști.

UPDATE (14:13) Protestul se lasă cu altercații. Un bărbat a agresat polițiștii care încearcă să mențină ordinea publică. Între timp, o femeie și-a pierdut cunoștința în mijlocul mulțimii, iar coloana de oameni, care se îndrepta spre Guvern, a fost blocată de cordoane de polițiști. Protestatarii critică atitudinea Poliției și acuză conducerea țării de dictatură.

UPDATE (14:06) Un alt grup, condus de Marina Tauber și Maia Laguta, a blocat în aceste momente bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în zona Primăriei Capitalei. Aceștia scandează „Jos, Maia Sandu”.

UPDATE (13:56) Și intrarea în Chișinău dinspre Băcioi este blocată. Mai multe autocare staționează pe traseu. Poliția a intervenit la fața locului. Persoanele au coborât din autocare și strigă lozinci antiguvernamentale.

UPDATE (13:40) Timp de jumătate de oră, traseul Chișinău – Stăuceni a fost blocat pe ambele sensuri de deplasare. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru a debloca artera traseului pe sensul de deplasare dinspre Chișinău spre Stăuceni.

Știrea inițială

Persoanele care intenționează să ajungă în centrul Capitalei, la protestul anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, în acest moment blochează traseul la intrarea în municipiul Chișinău dinspre Stăuceni.

Poliția a intervenit pentru a debloca o bandă de circulație, la solicitarea unei femei însărcinate.

Persoanele care au blocat accesul refuză să se conformeze cerințelor Poliției, iar șoferii sunt redirecționați spre șoseaua Balcani. Persoanele au încercat să treacă și pe sensul opus de circulație și au blocat circulația autospecialelor.

În context, oamenii legii amintesc în mod repetat persoanelor care au blocat traseul să nu admită deranjul celorlalți participanți la trafic.

IGP precizează că asemenea acțiuni nu pot fi acceptate, în contextul în care această arteră este una importantă de legătură cu Capitala, iar restul cetățenilor nu ar trebui să fie deranjați în timpul deplasării, în principal serviciile speciale de urgență.

Poliția mai menționează că majoritatea transportului care aduce cetățenii din direcția Cimișlia spre Capitală este reutilat și nu corespunde normelor tehnice.

Respectiv, polițiștii au inițiat procedura de documentare și neadmitere a deplasării mai departe, în contextul în care anterior au fost înregistrate cazuri de accidente, explozii ale unităților de transport etc.

Mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea, doar că pasagerii au refuzat, condiționând Poliția de a nu da curs procedurii de documentare a neregulilor depistate și permiterea de a se deplasa toți împreună.

Citește și: Se anunță proteste la Primărie. Ceban: Noi vom fi în Israel

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării