main logo
7205

Protestul agricultorilor: Fermierii au intrat în Chișinău cu tractoarele

Agricultorii care, de câteva zile, protestează în mai multe raioane ale țării, au fost blocați de polițiști la intrarea în Chișinău.

Protestul agricultorilor: Fermierii au intrat în Chișinău cu tractoareleFoto: știri.md

Potrivit unui activist civic, oamenii legii nu permit oamenilor să intre în Capitală, transmite Știri.md.

"Suntem blocați la Dănceni. Nu ne dau voie să protestăm pașnic. Situația e gravă, drumul este blocat", a declarat unul dintre protestatari.

Potrivit unor activiști civici, protestatarii stau blocați în apropiere de lacul Dănceni, Ialoveni.

"Noi întrebăm care e problema? De ce nu ne putem mișca? Polițiștii nici măcar nu s-au prezentat. Ne verifică documentele și ne testează dacă sunt în stare de ebrietate. Noi nu ne întoarcem înapoi și nu cedăm", a declarat unul dintre protestatari.

Zdg.md, scrie că după ce au așteptat autorizația autorităților publice din Chișinău, dar și permisiunea poliției, tractoarele agricultorilor din Căușeni și Ștefan Vodă au intrat în Capitală odată cu lăsarea nopții.

Mașinile agricole au urmat drumul spre șoseaua Hâncești, iar deplasarea lor a fost coordonată cu Inspectoratul Național de Patrulare.

Agricultorii din celelalte raioane s-au înțeles să petreacă noaptea împreună și spun că vor continua protestul până ce solicitările lor nu vor fi satisfăcute.

Menționăm că edilul Capitalei a solicitat ca ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să gestioneze situația cu protestatarii.

Ion Ceban susține că Chișinăul este sufocat de ambuteiaje, iar protestul agricultorilor ar provoca un ambuteiaj infernal.

Amintim că fermierii protestează de mai multe zile. Aceștia susțin că autoritățile fac doar promisiuni, în loc să vină cu soluții pentru a sprijini sectorul agricol, care s-a pomenit într-o situație dezastruoasă din cauza secetei și a grindinei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării