main logo
10469

Protest: Transportul regulat de pasageri va fi sistat o zi în toată țara

Transportul regulat de pasageri, inclusiv cel privat de peste 50% în Chișinău, va fi sistat pentru o zi, săptămâna viitoare.

Protest: Transportul regulat de pasageri va fi sistat o zi în toată țaraFoto: știri.md

Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), care spune că măsura a fost luată în scop de protest împotriva incompetenței funcționarilor publici responsabili de gestionarea crizei pandemice, transmite Știri.md.

Astfel, în urma ședinței de astăzi, de la ora 14:00 a Consiliului APOTA, s-a decis că transportul rutier regulat de pasageri va fi sista pentru ziua de marți, 22 februarie.

"Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP, dar și a discuției avute loc astăzi cu membrii CNESP, ministerelor responsabile din domeniul medicinii și economiei, precum și reprezentanții altor instituții publice", spun reprezentanții APOTA.

Totodată, potrivit lor, de vină s-ar face secretarul de Stat, Tatiana Zatîc, care a salutat decizia de sistare a transportului regulat de pasageri și s-a arătat convinsă că aceasta va avea un efect pozitiv asupra populației țării.

"Fără a ne referi la competența și devotamentul dnei Zatîc de rând cu alți funcționari publici, care au eșuat în gestionarea crizei pandemice și evitând a explica că măsurile epidemiologice adoptate în lipsa unor măsuri complexe de ordin social, economic și financiar nu-și vor atinge scopul privind diminuarea riscurilor contaminării, dar din contra vor crea riscuri noi și mai greu monitorizate de autorități, venim a ne cere scuze de la pasageri pentru lovitura pe care vor fi nevoiți să o primească din cauza sistării transportului. Nu avem altă cale să arătăm lipsa competenței funcționarilor publici, decât să sistăm transportul", se arată într-un mesaj.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie 2021.

În acest context, CNESP a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării