main logo
5369

Protest: Lista microbuzelor de linie care nu vor circula pe 23 februarie

După ce Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că organizează un protest, mai multe companii de transport privat s-au alăturat.

Protest: Lista microbuzelor de linie care nu vor circula pe 23 februarieFoto: știri.md

Astfel, marți, 23 februarie, zeci de rute municipale din Chișinău nu vor activa, transmite Știri.md

"Noi dorim să îndeplinim cerințele hotărârii N 45 CNESP din 14.02.21, dar nu avem așa posibilități financiare. În condițiile actuale, activitatea transportului urban de pasageri este nerentabilă. 

Iar la îndeplinirea cerințelor din hotărârea sus-numită avem nevoie de surse financiare adăugătoare", se arată într-o scrisoare comună semnată de mai mulți transportatori privați din municipiul Chișinău. 

Scrisoarea a fost adresată Consiliului Municipal Chișinău, primarului general, dar și șefului Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicații a Primăriei Chișinău.

Știri.md amintește că săptămâna trecută, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunţat organizarea protestelor din 23 februarie, prin suspendarea mai multor curse. 

Ulterior, autorităţile au decis amânarea, până în 28 februarie, a hotărârii privind limitarea numărului de pasageri la 50% din capacitatea mijlocului din transport.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării