main logo
4323

Protest la Procuratură: Țăranii au venit cu furcile. Primele imagini

Un grup de oameni din localitatea Drepcăuți, raionul Briceni, a venit astăzi cu furcile la sediul Procuraturii Generale pentru a-și cere dreptate.

Protest la Procuratură: Țăranii au venit cu furcile. Primele imagini

Țăranii se plâng că primarul satului, Ghenadie Ioxa, ar fi recoltat ilegal roada de floarea-soarelui de pe cotele lor de pământ și cer procurorilor să ancheteze această ilegalitate, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Anterior, reprezentanții companiei „Farm Agro Prim”, care gestionează terenurile agricole din Drepcăuți au declarat pentru presa locală că primarul ar fi recoltat în mod abuziv 20 de ha de floarea-soarelui, cauzând un prejudiciu de peste 300 de mii de lei. Cotașii își cer recolta sau compensații bănești pentru floarea-soarelui pe care au pierdut-o.

Despre scandalul din Drepcăuți a vorbit anterior în Parlament și deputatul Alexandru Slusari, care a organizat o conferință de presă împreună cu un grup de cotași.

Știri.md reamintește că proprietarii terenurilor timp de câteva zile își păzeau terenurile cu furcile de la agentul economic le-a acaparat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării