main logo
1100

Protest la Guvern. Reprezentanții a două companii de transport cer justiție corectă

Reprezentanții companiilor de transport SRL „Ednateric Trans” și „Transeric Tur” au organizat luni, 12 august, o acțiune de protest în fața Guvernului.

Protest la Guvern. Ce cer reprezentanții a două companii de transportFoto: IPN

Aceștia au cerut să li se facă dreptate în dosarele penale în care sunt vizați administratorii companiilor, menționând că acestea au fost fabricate la comanda unui operator de transport concurent. 

În Piața Marii Adunări Naționale au fost parcate mai multe autobuze, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Natalia Begu, administratoare, a declarat că atât soțul ei, cât și partenerul său de afaceri sunt învinuiți într-un dosar fabricat și această luptă continuă deja de câteva luni. 

Pentru că au fost intimidați, cei doi, învinuiți de șantaj și incendierea autocarelor firmei concurente, au fost nevoiți să părăsească țara ca să nu fie închiși pe nedrept. Femeia spune că nu își doresc decât justiție echitabilă.

Simion Țarină, șofer în cadrul companiei, a declarat că și angajații sunt revoltați de „justiția la comandă care are loc”. 

Potrivit lui, șefii lor au fost nevoiți să părăsească țara din cauză că sunt intimidați de concurenți, iar ca urmare nu-și pot desfășura activitatea. 

El spune că și colegii săi de muncă, la fel, se simt intimidați, și nu-și doresc decât o justiție corectă și să fie auziți de guvernanți.

Diana Prepeliță, sora unuia dintre administratori, spune că companiile au fost dezvoltate cu greu timp de 11 ani. 

După atâția ani de muncă, s-au pomenit cu un dosar fabricat. 

Femeia cere justiție echitabilă, ca cei doi administratori să poată să revină acasă la familii și să-și continue activitatea.

Valentina Podrea, mama unuia dintre administratori, spune că își cunoaște copiii și este sigură că feciorul ei nu putea face ceea ce i se impută. Femeia susține că noua guvernare a promis justiție corectă și că oamenii vor fi protejați de lege, iar acum anume acest lucru li se cere.

Gheorghe Begu, părintele celuilalt administrator, a spus că fiului său i s-a cerut 500 de mii de euro pentru ca să-și păstreze afacerea și 250 de mii de euro ca să fie închis dosarul.

Administratoarea companiilor, Natalia Begu, împreună cu avocatul, au mers în Guvern fiind invitați de unul dintre consilierii prim-ministrului. 

Acesta le-a solicitat să reexpedieze petiția, iar ca urmare se va reveni cu un răspuns cu privire la solicitarea de audiență la premier.

Reprezentanții celor două companii anunță că vor protesta în fața executivului zilnic, începând cu ora 09:00.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării