main logo
1164

Protest la Guvern: Profesorii, nemulțumiți de reforma universitară

Zeci de profesori și reprezentanți ai mediului științific din Moldova s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la un protest. Aceștia își manifestă nemulțumirea față de reforma instituțiilor de învățământ superior.

Protest la Guvern: Profesorii, nemulțumiți de reforma universitarăFoto: agora.md

Cei adunați în fața Guvernului susțin că decizia ar fi fost luată fără consultații cu cei din mediul educațional, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Este un protest organizat de Sindicatele Universității Agrare, dar cu participarea tuturor reprezentanții instituțiilor de cercetare, în privința proiectului de hotărâre a Guvernului cu privire la absorbția celor 18 instituții de cercetare din Moldova și comasare a universităților.

Noi, savanții, am rugat ca Guvernul să analizeze toate metodele ce țin de această reformă. Nu suntem împotrivă, dar trebuie bine argumentată și evaluate riscurile”, a spus academicianul Ion Mereuță.

Reamintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației a prezentat publicului spre discuție noul său concept de reformare a învățământului superior.

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și câteva institute de cercetări.

Universitatea Agrară și alte trei institute vor trece în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.

Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării