493
0
Protest la Anenii Noi: Drumurile, distruse de camioanele de mare tonaj
493
0

Sătui de drumul plin de gropi care duce în sat, localnicii din Puhăceni, Anenii Noi au protestat.

Ambulanța și pompierii ajung cu întârziere, iar mașinile oamenilor stau mai mereu în service-uri pentru reparații. Aceștia cred că principala problemă sunt zecile de camioane de la carierele din apropiere care circulă pe drum încărcate cu piatră și nisip, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În coloană, zeci de mașini au străbătut cei aproximativ cinci km de drum stricat, în semn de protest.

Oamenii susțin că s-a ajuns în această situație din cauza camioanelor, care au drum la cele zece cariere din regiune.

Când temperatura de afară depășește 30 de grade, camioanele cu nisip sau piatră, care depășesc 20t, plămădesc asfaltul ca pe aluat. Astfel că pe lângă gropile care stau una-n alta, drumul este brăzdat de astfel de valuri, lăsate de roțile mașinilor de mare tonaj.

Chiar dacă la intrarea în localitate este instalat un indicator care le interzice vehiculeleor cu o greutatea mai mare de 20 de tone să circule pe acolo timp de caniculă, regula nu ar fi respectată. 

O uscătorie de fructe și-a sistat activitatea, deoarece oamenii refuză să bată drumul avariat. Greu ajunge și ambulanța sau pompierii, spun localnicii.

Avocatul deținătorilor carierelor, susține că aceștia sunt gata să contribuie financiar pentru reparația segmentului de cinci km.

Locuitorii din regiune au protestat împotriva calității proaste a drumului și anul trecut, dar și în 2014. 

„Domnul Jizdan promitea în campanie că va fi reparat drumul de la Cheu la Corjova și drumul Speia-Puhăceni. Venea noaptea la primărie, două cuvinte și pleca. Toate sunt promisiuni. - Dl Pavel Filip, să va fie rușine de ce ați promis și nu ați făcut.”

Deputata PPDA, Inga Grigoriu, aflată într-o vizită de lucru în raion, a dat asigurări că va analiză problema oamenilor. 

Contactați de PRO TV, reprezentanții de la Ministerul Economiei nu au venit cu o reacție la acest subiect.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter