main logo
635

Protest la Ambasada Republicii Belarus: E ca în aprilie 2009 la Chișinău

Peste douăzeci de activişti publici au protestat joi în faţa Ambasada Belarusului la Chişinău, cerând încetarea violenţelor împotriva manifestanţilor paşnici, cetăţeni ai Belarusului care nu au recunoscut rezultatele alegerilor prezidenţiale din 9 august 2020.

Protest la Ambasada Republicii Belarus: E ca în aprilie 2009 la ChișinăuFoto: zdg.md

Potrivit agenţiei Infotag, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, membri ai Platformei Societăţii Civile Naţionale, au afişat placate cu următorul conţinut: "Pleacă!", "Rezistă, Belarus!", "Opriţi violenţa împotriva protestatarilor paşnici!", "Vă susţinem!", "Ruşine!". Textele au fost scrise în engleză, rusă, română şi belarusă. 

Participanţii la protest au respectat distanţa socială, au purtat măşti de protecţie şi au avut temperatura măsurată înainte de acţiune, transmite Știri.md.

Unul dintre organizatorii acţiunii de protest a subliniat că este una "paşnică, iar principalul său obiectiv este de a exprima solidaritatea cu oamenii iubitori de libertate din Belarus".

"Condamnăm metodele inumane de tratament ale forţelor de ordine, care au fost aplicate belaruşilor care au ieşit la proteste paşnice după alegerile din ţară. Solicităm eliberarea celor arestaţi ilegal. 

În Moldova, evenimentele din ultimele zile la Minsk pot fi comparate cu aprilie 2009. Cerem forţelor de ordine din Belarus să se comporte în limitele legii", a subliniat activistul, apelând la toţi "cetăţenii liberi să lupte împotriva regimurilor totalitare de orice tip".

Acţiunea de protest a durat aproximativ 30 de minute. Niciunul dintre reprezentanţii ambasadei din Belarus nu a a ieşit să vorbească cu demonstranţii. Apelul platformei Societăţii Civile Naţionale a fost fixat pe gardul Ambasadă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării