main logo
793

Protest în fața Ministerului Sănătății: Stop diagnozelor false

Un grup de mămici protestează la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției. Asta după ce pediatrul Mihai Stratulat a anunțat despre sistarea activității grupului „Ask a Doctor”, decizie luată în legătură cu ultimele evenimente din sistemul medical.

Protest în fața Ministerului Sănătății: Stop diagnozelor false

În acest sens, mămicile din Capitală au creat o pagină pe Facebook, intitulată „Luptăm pentru copiii noștri. Stop diagnozelor false”, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

Potrivit paginii evenimentului, 250 de persoane vor participa, iar alte 793 s-au arătat interesate.

„Ne-am adunat în semn de protest. Noi am identificat două probleme majore, cum ar fi administrarea abuzivă a antibioticilor la copii înainte ca analizele să fie prezentate. Al doilea ar fi atitudinea medicilor față de părinți. Nu le este comunicat diagnoza, tratamentul. Părinții sunt hărțuiți emoțional”, se strigă la protest.

În acest sens, am semnat o petiție unde am cerut stop diagnozelor false. S-au adunat 4 mii de semnături și astăzi va fi depusă la Minister. Noi mizăm ca Ministerul Sănătății va fi deschis spre o colaborare”, a declarat Alicia Valcov, fondatoare Ask a Mom.

Amintim că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale drept urmare a informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul-neonatolog Mihai Stratulat privind calitatea asistenței medicale acordate copiilor în cadrul Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 prin autosesizare, a instituit o comisie multidisciplinară de specialiști, care a evaluat informațiile și presupusele acțiuni raportate. Concluziile acesteia confirmă administrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați.

Potrivit comunicatului, nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor. Concluziile Comisiei confirmăadministrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați. Antibioticele au fost și sunt administrate în conformitate cu protocoalele clinice naționale și Ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății.

La acest subiect: Scandal medical în Moldova: Urmează proteste și o petiție publică

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării