main logo
703

Protest în Capitală: Oamenii au ieșit să-l susțină pe preotul Melinti

A fost scandal astăzi în fața catedralei din centrul capitalei. Zeci de oameni au ieșit să-l susțină pe preotul Maxim Melinti, căruia Mitropolia Moldovei i-a interzis să mai oficieze slujbe după ce a fost premiat de comunitatea LGBT.

Protest în Capitală: Oamenii au ieșit să-l susțină pe preotul Melinti

Galceava s-a starnit în momentul în care un preot a ieșit să explice motivele, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Cu pancarte în mâini, mai mulți locuitori din Ghidighici s-au adunat în această seară în fața catedralei ca să manifeste în susținerea preotului Maxim Melinti. Ei au cerut Mitropoliei să-și anuleze decizia. Spiritele s-au încins când în fața lor a ieșit un preot ca să discute cu ei.

Oamenii spun că decizia prin care lui Maxim Melinti nu i se mai dă voie să țină slujbe este neîntemeiată. 

Reprezentantul Mitropoliei a declarat că Melinti va fi restabilit doar dacă își va cere scuze în public și va explica felul în care a procedat.

Acum doua zile, Mitropolia Moldovei a anunțat că îi interzice lui Maxim Melinti să mai oficieze slujbe. Motivul este că preotul a primit o diploma de la comunitatea LGBT care l-a premiat pentru promovarea nediscriminarii.

Melinti a scris ulterior pe facebook că nu și-a exprimat niciodată opinia față de comunitatea gay. 

Preotul de la Ghidighici este cel care în această primăvară a început să publice rapoarte financiare în care scria ce venituri și cheltuieli are parohia.

Totodata la biserica acestuia era eliberat bon de plată pentru donații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării