main logo
812

Protest în Capitală împotriva construcției unui complex locativ

Zeci de oameni au protestat astăzi în fața sediului de vânzări al unui complex locativ din Capitală. Aceștia spun că zidirea complexului locativ se face în condiții ilegale.

Protest în Capitală împotriva construcției unui complex locativFoto: tv8.md

De cealaltă parte, avocatul companiei de construcții a declarat că în prezent toate lucrările de se fac în strictă conformitate cu legislația în vigoare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

La manifestație oamenii au venit cu pancarte pe care scria că autorizația de construcție a fost eliberată în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău (CMC), nu au fost efectuate consultațiile publice necesare și nu au fost respectate normativele procentului de insolare, distanței între blocuri și condițiilor de vizibilitate.

Totuși, avocatul companiei este de altă părere. „Certificatului de urbanism, autorizația de construcții și proiectul care permite executarea lucrărilor au fost eliberate înainte de începerea lucrărilor de construcție. 

De asemenea, audierile publice au avut loc până la lansarea lucrărilor de construcție”, a spus avocatul companiei de construcție Vitalie Caldâba.

Totodată, avocatul companiei de construcție a comunicat că: „membrii asociației au inițiat un proces civil împotriva CMC și Primăriei Chișinău. 

Astfel, Judecătoria Centru urmează să-și expună opinia în privința legalității actelor permisive care sunt puse la baza lucrărilor de construcție. Până la proba contrarie, noi lucrăm în strictă conformitate cu legea”, a declarat avocatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării