1757
1
Protest agresiv! Locuitorii din Sîngera au blocat intrarea în oraş
1757
1

Sute de oameni au blocat, ieri după-amiază, intrarea în oraşul Sîngera, din municipiul Chişinău. Oamenii au protestat, astfel, faţă de intenţia Primăriei de a construi în localitate o fabrică de prelucrare a deşeurilor.

Protest agresiv! Locuitorii din Sîngera au blocat intrarea în oraş. Foto simbol: sputnik.md

Locuitorii din Sîngera, Dobrogea și Revaca susţin că gunoiul care urmează să fie depozitat acolo le va pune sănătatea în pericol. Protestul i-a nemulţumit pe şoferii care au trebuit să aştepte în drum, aşa că manifestaţia nu s-a trecut fără altercaţii, scrie prime.md.

Protestatarii s-au luat la harţă cu poliţiştii, care au încercat să-i împiedice să blocheze şoseaua.

Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină şi pentru a-i calma pe câţiva şoferi, indignaţi de acţiunea manifestanţilor.

Locuitorii din Sîngera au ieşit în stradă pentru că sunt împotriva fabricii de prelucrare a deşeurilor, care ar urma să fie deschisă chiar în apropierea caselor de locuit. 

Pe 21 mai, în Sîngera, urma să aibă loc un referendum local, privind deschiderea fabricii. Comisia Electorală Centrală a suspendat, însă, plebiscitul, după ce ar fi fost depistate nereguli în activitatea administrației locale, în legătură cu inițierea referendumului.

"Am solicitat ca CEC să abroge decizia privind suspendarea referendumului, deasemenea am solicitat ca CEC să adopte o nouă hotărâre prin care să fie stabilită o nouă dată de desfăşurare a referendumului", a spus consilierul local, Ion Duca.

Localnicii spun că vor protesta până când autorităţile vor renunţa la ideea de a deschide fabrica de prelucrare a deşeurilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter