main logo
454

Propunerea unui secretar de stat pentru îmbunătățirea râului Bâc

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, a participat luni, 23 septembrie, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău și a îndemnat autoritățile capitalei să întreprindă acțiuni concrete pentru soluționarea problemei poluării râului Bâc.

Propunerea unui secretar de stat pentru îmbunătățirea râului BâcFoto: moldpres.md

Iuliana Cantaragiu a precizat că în ultimii ani situația râului Bâc s-a înrăutățit și este nevoie de acțiuni urgente pentru soluționarea acesteia, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Acest lucru ar fi fost generat inclusiv de intensificarea activității pieței agricole din zonă, dar și de activitatea comercianților de materiale de construcție.

Astfel, Iuliana Cantaragiu a propus schimbarea locației pieței de comercializare a materialelor de construcție și instalarea în zonă a camerelor video, pentru a identifica și a sancționa persoanele care nu păstrează curățenia. Totodată, de-a lungul râului Bâc au fost depistate mai multe țevi de scurgere care ar polua apa. În context, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii a propus sudarea și plombarea acestora.

Primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a atenționat locuitorii și oaspeții capitalei să nu arunce deșeurile în albia râului Bâc.

Primăria municipiului Chișinău a îndemnat locuitorii capitalei și agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului, să mențină în stare salubră teritoriile în care activează și terenurile pe care le gestionează sau le dețin. Cetățenii care nu vor respecta aceste reguli riscă amenzi. Astfel, încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administrației publice locale, a curățeniei în localitățile urbane și rurale, se sancționează cu amendă de până la 1800 de lei în cazul persoanelor fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore. Persoanele juridice riscă amenzi de până la 9 mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării