main logo
4480

Propunerea unui om de afaceri pentru alegerile primarului din Chișinău

Omul de afaceri și activistul Dmitri Voloșin a lucrat o zi alături de muncitorii care repară străzile orașului.

Propunerea unui om de afaceri pentru alegerile primarului din Chișinău

Astfel, omul de afaceri a încercat să înțeleagă greutățile prin care trec muncitorii, transmite Știri.md cu referire la point.md

După ce a asfaltat o porțiune a străzii E. Coca, activistul a înțeles că pe lângă faptul că este o muncă grea, mai este și prost plătită, iar muncitorii își pierd sănătatea pentru bani puțini.

"Nu am visat în copilărie să stau zile întregi în soare și să nivelez asfaltul, dar să merg cu un compactor pentru asfalt - cred că nu doar eu mi-am dorit vreodată.

Împreună cu fiul meu ne-am petrecut o zi, asfaltând strada Coca. Lucru nu este deloc ușor: căldură, smoală topită și alte aspecte ale asfaltării.

Cum lucrează oamenii pentru 4.000 de lei pe lună? Ce va fi cu noi atunci când aceste persoane în vârstă care își pun viața în pericol pentru noi vor pleca? Cine ne va mai repara drumurile pentru 200 euro lunar?", a scris Voloșin pe Facebook.

Cu această ocazie, activistul propune un nou proiect de lege pentru toți candidații pentru funcția de primar al orașului Chișinău.

"Fiecare candidat la funcția de primar să fie obligat să își petreacă câte o zi lucrând cot la cot cu toți lucrătorii de la serviciile municipale - colectarea deșeurilor, asfaltarea străzilor, reparația găurilor de canalizare. 

Poate că atunci primarii vor înțelege mai bine care sunt necesitățile orașului și ale oamenilor simpli", susține Voloșin.

Știri.md amintește că alegerile locale sunt programate pentru 20 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării