703
0
Propunerea unui deputat: Medicamente în magazine și benzinării
703
0

Fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, propune ca medicamentele fără prescripție medicală să fie vândute în supermarkete și stațiile de alimentare.

Ex-ministra consideră că asta ar putea simplifica accesul populaţiei la medicamente, transmite Știri.md.

„Voi știați că în unele țări din UE și în SUA, medicamentele fără prescripție medicală se pot găsi inclusiv în supermarket, benzinării și alte locații aproape de comunitățile de oameni?

Acestea, de cele mai multe ori, se află lângă compartimentul produselor cosmetice și pot fi cumpărate fără nicio restricție.

Ce părere aveți dacă am introduce această practică și în R.Moldova? În opinia mea, ea ar zădărnici planurile monopoliștilor sau înțelegerile de cartel în ceea ce privește prețul acestor medicamente. Pe de altă parte, concurența pe acest segment ar deveni mai sănătoasă, respectiv și costurile acestor preparate - mai accesibile pacienților”, a declarat Glavan pe o rețea de socializare.

Drept dovadă, fosta ministră a publicat și niște fotografii surprinse într-un magazin din SUA unde se pot găsi un șir de medicamente care pot fi procurate fără prescripţie medicală.

„Un medicament OTC (Over the Counter) este un produs medicamentos care se poate elibera fără prescripţie medicală. Aceste preparate presupun automedicaţia unor afecţiuni minore, fără implicarea medicului şi cuprind analgezice, antipiretice și antiinflamatoare (împotriva durerilor, inflamației, pentru scăderea febrei), antialergice, enzimele, vitamine, minerale, antitusive, remedii gastrointestinale etc.”, a mai adăugat Glavan.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter