578
0
Proprietarul Andy’s Pizza rămâne după gratii încă 30 de zile
578
0

Omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andy’s Pizza”, reţinut într-un dosar penal deschis pentru şantaj, rămâne în arest preventiv.

Foto: Stiri.md

Magistrații au admis azi demersul procurorilor și au decis să prelungească mandatul de arestare pe numele lui Treanga cu încă 30 de zile, transmite Știri.md.

Milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy’s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la data de 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Pe 26 aprilie, în ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a fost expediată o scrisoare anonimă. 

În scrisoare era menţionat Andrei Tranga, alături de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, stabilit la Moscova, un cetăţean al Italiei şi unul rus, stabilit în Austria, ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”, companie ce produce utilaje din oţel inoxidabil pentru prelucrarea strugurilor şi industria alimentară, fondată în februarie 2010. PCCOCS a confirmat pe 26 aprilie că în dosarul respectiv au fost reţinute în total cinci persoane, printre care Andrei Tranga.

Proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andy’s Pizza” pledează nevinovat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter