main logo
699

Promisiuni deșarte: Deputații primesc în continuare salarii majorate

Amendamentul la Legea Bugetului de Stat prin care salariile deputaților au fost majorate cu 3-4 mii lei/lunar și despre care parlamentarii socialiști au anunțat că îl vor anula „în cel mai apropiat timp” rămâne în vigoare deja a opta lună a anului 2020.

Promisiuni deșarte: Deputații primesc în continuare salarii majorateFoto: deschide.md

Toate rectificările bugetare din ultima perioadă nu au prevăzut anularea acestui amendament, transmite Știri.md cu referire la deschide.md

De precizat că din 1 ianuarie 2020, au fost majorate salariile mai multor bugetari, inclusiv ale deputaților. Astfel, parlamentarii din cadrul fracțiunii PAS au anunțat că salariul lor a fost majorat cu peste 4 mii lei.

Contactați de mai mulți parlamentari din opoziție, reporterii Deschide.MD au aflat că în salariile „aleșilor poporului” nu au intervenit schimbări nici în direcția majorării, nici în cea de micșorare.

Amintim că în februarie 2020, când deputații au aflat despre „supliment” salarial, PSRM a anunțat că va veni cu o inițiativă legislativă prin care salariile parlamentarilor să fie tăiate.

Menționăm că în ultimele luni Parlamentul a adoptat mai multe rectificări la Buget, inclusiv prin asumarea de răspundere a Guvernului.

De la începutul anului 2020, statul a cheltuit suplimentar din Bugetul de Stat circa 2,5 milioane de lei pentru salarizarea celor 100 de deputați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării