main logo
2685

Proiectul privind monitorizarea traficului rutier, administrat de un donator PDM

O companie nou-fondată, cu ramificații în Bulgaria, Cipru, Slovacia și Ucraina, dar administrată de un fost donator al Partidului Democrat din Moldova, a fost selectată, la început de iunie 2019, de către fosta conducere a Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de partener privat pentru dezvoltarea sistemului automatizat de supraveghere a siguranței publice și rutiere din R. Moldova.

Cine administrează proiectul privind monitorizarea traficului rutierFoto: Știri.md

Contractul între stat și partenerul privat nu a fost însă semnat pentru că, la câteva zile după desemnarea câștigătorului, guvernarea s-a schimbat. Noua conducere a Ministerului Afacerilor Interne a inițiat o anchetă pentru a verifica activitatea firmelor care au câștigat proiectul, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

La 8 februarie 2019, pe pagina web a Guvernului, a fost publicat pentru consultări publice proiectul de hotărâre „cu privire la aprobarea obiectivelor, condițiilor parteneriatului public-privat privind crearea Sistemului automatizat de supraveghere a siguranței publice și rutiere în R. Moldova (SASSPR) și a cerințelor generale privind selectarea partenerului privat”.

Trei zile mai târziu, pe 11 februarie, proiectul, al cărui autor este Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a fost aprobat de Guvern. Ulterior, pe 29 martie, MAI a anunțat concursul public de selectare a partenerului privat pentru implementarea proiectului.

Ofertele urmau să fie deschise în cadrul ședinței Comisiei de selectare din 30 mai 2019, iar câștigătorul anunțat în termen de 3 zile lucrătoare de la data semnării procesului verbal.

Citește întreaga investigație pe zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării