main logo
2061

Proiectul de lege privind arderea deşeurilor a intrat în vigoare

Proiectul de lege care permite arderea deşeurilor în R. Moldova a intrat în vigoare. Documentu la fost publicat pe 11 octombrie în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege privind arderea deşeurilor a intrat în vigoareFoto: ziarulnostru.info

Noile prevederi legislative au fost dur criticate în societate, dar și la Parlament de către opoziție, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Noua lege permite ca anumite tipuri de deşeuri, acumulate pe teritoriul R. Moldova, să fie arse în instalaţii speciale. Amplasarea acestora va fi strict reglementată, iar proiectarea, construcția și exploatarea lor va fi realizată în baza actelor permisive de mediu și a autorizației eliberate de Agenția de Mediu.

Autoritățile promit că incinerarea și coincinerarea deșeurilor se va face doar cu respectarea măsurilor de precauție care previn poluarea aerului, solului, apelor de suprafață și celor subterane. 

Emisiile în aer și în apă provenite de la aceste instalații nu vor trebui să depășească  valorile-limită de emisie prevăzute de lege.

Noile prevederi legislative nu permit arderea anvelopelor uzate.

Amintim că organizațiile de mediu au criticat dur această lege când a fost votată de Parlament. Membrii Partidului Verde Ecologist au protestat la Președinție și i-au cerut lui Igor Dodon să nu promulge la legea. 

Ecologiștii susțin că legalizarea arderii deşeurilor va crea un adevărat dezastru ecologic şi va pune în pericol viaţa oamenilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării